Πώς να καθαρίσετε τα ασημένια κόσμηματα στο σπίτι


Όλο το ασήμι γίνεται μαυρο σε κάποια σημεία. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το καθαρίσετε χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα! Εδώ είναι εννέα είδη οικιακής χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του αργύρου. Μάλλον έχετε τουλάχιστον ένα ζευγάρι στην κουζίνα σας!

1. Σόδα ψησίματος
Η σόδα ψησίματος (όχι η σκόνη ψησίματος) είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό ασήμι διπλής χρήσης. Μπορείτε να αναμίξετε μερικές κουταλιές της σούπας σε ένα δοχείο νερού για ένα ήπιο πλύσιμο, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο αρκετό νερό για να κάνετε μια πάστα που θα γυαλίζει το ασήμι σας. Εάν χρησιμοποιείτε τη σόδα ψησίματος ως βερνίκι, πρέπει να την εφαρμόζετε σε ολόκληρο το κομμάτι αργύρου και να το μασάζετε απαλά με μια οδοντόβουρτσα ή μια υγρή πρέζα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με μια πετσέτα μετά.

2. Οδοντόκρεμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα για να καθαρίσετε το ασήμι, και φτηνότερο είναι στην πραγματικότητα καλύτερα! Ψάξτε για έναν απλό τύπο λευκής πάστας, αντί για μια γέλη ή μια φόρμουλα λεύκανσης. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα με σίλικα, γιατί αυτό μπορεί να γρατσουνίσει το ασήμι σας.

3. Γάλα
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες συστήνουν να βυθίζετε το ασημένιο κόσμημά σας σε ένα μίγμα ίσων μερών γάλακτος και ξύδι. Βρήκα καθαρό ξίδι για να είναι πιο αποτελεσματικό, αλλά η εμπειρία σας μπορεί να είναι διαφορετική.

4. Αμμωνία
Η αμμωνία είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό ασήμι, αν μπορείτε να ανεχτείτε τη μυρωδιά. Προσθέστε 1 μέρος αμμωνίας σε 2 μέρη νερού και απολαύστε το ασήμι για 5-10 λεπτά. Όταν τελειώσετε, απλώς βγάλτε το ασημένιο και στεγνώστε το. Η αμμωνία μπορεί να καταστρέψει μαργαριτάρια και άλλες προσθήκες, οπότε είναι πιθανότατα καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε σε ασημένια δαχτυλίδια τιμές κοσμήματα που είναι μόνο ασήμι.

5. Ξύδι
Το ξίδι είναι ένα απαλό οξύ, οπότε θα καθαρίσει το ασήμι σας χωρίς βλαβερά μαργαριτάρια ή πολύτιμους λίθους. μονόπετρα Μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε το ασήμι σε αδιάλυτο ξύδι (λευκό ξύδι φαίνεται να είναι το καλύτερο) για έως και τρεις ώρες. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το ασήμι και στεγνώστε το.

6. Κέτσαπ
Οι ντομάτες και το ξίδι στο κέτσαπ μονόπετρα μπριγιάν τιμές είναι και οι δύο όξινες και η κονσερβοποιημένη συνοχή του κέτσαπ καθιστά εύκολη την εφαρμογή σε κομμάτια από ασήμι. Προφανώς, θα θελήσετε να ασημένια κολιέ ξεπλύνετε το κόσμημά σας με καθαρό νερό, αφού έχετε πάρει όλα τα αχνά! Δεν θέλετε το δέρμα σας να μυρίζει σαν χάμπουργκερ;

7. Οδοντόβουρτσα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα μαλακών τριχών για να καθαρίσετε τα ασημένια σας κομμάτια. Προσέξτε να μην το χρησιμοποιείτε σε οτιδήποτε είναι επιχρυσωμένο ή λιγότερο από 92,5% (στερλίνα) ασήμι, καθώς μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές. Για υψηλής ποιότητας ασήμι, ωστόσο, μπορεί να είναι ένα μεγάλο εργαλείο καθαρισμού. Είναι ίσως καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια νέα, αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα.

8. Χυμός λεμονιού
Το οξύ σε χυμό λεμονιού το καθιστά εξαιρετικό ασημένιο καθαριστικό. Μπορείτε να απορροφήσετε το ασημένιο κόσμημά σας για μερικές ώρες ή λίγες ημέρες, ανάλογα με την ποσότητα της οξείδωσης. Ελέγξτε το κοσμήματό σας κάθε λίγες ώρες, ώστε να μπορείτε να το αφαιρέσετε από το λουτρό χυμού λεμονιού μόλις χάσει το αχνάκι. Ξεπλύνετε και στεγνώστε το ασήμι.

9. Φύλλο αλουμινίου
Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, το αλουμινόχαρτο μπορεί να χειριστεί την αφαίρεση του φορτίου. Γραμμή ένα γυάλινο ταψί με αλουμινόχαρτο, λαμπερή πλευρά προς τα πάνω, και τοποθετήστε τα ασημένια κομμάτια σας πάνω από αυτό. Αναμίξτε ένα φλιτζάνι σόδα ψησίματος σε ένα γαλόνι βραστό νερό, ανακατέψτε, και στη συνέχεια ρίξτε πάνω από εργαστήριο χρυσοχοΐας Πειραιάς το ασήμι και το αλουμίνιο. Το ασημένιο κοσμήματό σας πρέπει να έρθει εντελώς καθαρό μέσα σε 5 λεπτά! Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε, προσέξτε να μην βλάψετε τον εαυτό σας ή το ασήμι σας. Επίσης, εάν φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε το ασήμι σας, βεβαιωθείτε ότι είναι νιτρίλιο. Το καουτσούκ μπορεί να διαβρώσει το ασήμι, έτσι ώστε τα γάντια από λάτεξ είναι μια κακή ιδέα σε αυτή την κατάσταση. Πάντα στεγνώστε το ασήμι σας αφού το ξεπλύνετε, καθώς το υγρό ασήμι αμαυρώνεται πιο εύκολα. Απολαύστε το λαμπερό "νέο" ασήμι σας!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Πώς να καθαρίσετε τα ασημένια κόσμηματα στο σπίτι”

Leave a Reply

Gravatar